Header Ads

"Sol Ayağım" Adlı Kitap İle İlgili Sorular ve Cevapları


"Sol Ayağım"  Adlı Kitap İle İlgili Sorular ve Cevapları

1. Christy ilk tekerlekli arabasına hangi ismi vermiştir?
A. Daniel B. Chery C. Brown D. Henry

2. Christy sol ayağıyla ilk olarak ne yazmayı öğrenmiştir ?
A. “Anne” sözcüğü B. “Baba” sözcüğü C. Adının ve soyadının ilk harfleri D. “Kardeş” sözcüğü

3. Christy’ninhastalığıı neydi?
A. Çocuk felci geçirmiştir B. Beyin felci geçirmiştir
C. Ateşli bir hastalık geçirmiştir D. Yüz felci geçirmiştir

4. Christy hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A. İrlanda edebiyatının tanınmış bir yazarıdır.
B. Sol ayağını kullanarak yazı yazabilmekte ve resim yapabilmektedir.
C. Yaşadığı hastalık sebebiyle ancak on yaşına geldiğinde yürüyebilmiştir .
D. Dublin’de dünyaya gelmiş ve büyümüştür .


5. Christy’i hikayeler yazmaya yönlendiren şey nedir?
A. Resim yapmaktan sıkıldığından hikaye yazmaya başlamıştır.
B. Diğer insanlardan farklı olduğunu hissettikçe ümitsizliğe kapılması onu hikaye yazmaya yönlendirmiştir .
C. Annesi cesaretlendirdiği  için yazmaya başlamıştır.
D. Resim yapmak zor olduğu için hikaye yazmaya başlamıştır.

6. Christy’nin en çok hangi yazarı sevmektedir?
A. Charles Dickens B. Tolstoy C. Oscar Wilde D. Jack London

7. Christy otobiyografini ilk kez kaç yaşındayken yazmayı denemiştir ?
A. 21 B. 20 C. 19 D. 18

8. Yazılarını sol ayağıyla yazan Christy niçin ilk biyografisini kardeşine yazdırmıştır ?
A. Sol ayağını kullanmaktan sıkıldığı için.
B. Doktoru sol ayağını kullanmayı yasakladığı için
C. Artık sol ayağını kullanamadığı için.
D. Kardeşi yazı yazmayı sevdiği için.



9. Christy’e yazar olması ile ilgili olarak  yardımcı olan, ona ders veren, onu yönlendiren kimdir?
A. Annesi B. Babası C. Doktoru Robert Collis D. Öğretmeni Guthrie

10. “Sol Ayağım” adlı eserin türü nedir?
A. Roman B. Otobiyografi C. Deneme D. Söyleşi

CEVAP ANAHTARI-SOL AYAĞIM
1.D 2.C 3.B 4.C 5.B 6.A 7.D 8.B 9.C 10.B

Hiç yorum yok

"Yorum yaparken kullanıcı "Anonim" seçilerek mail adresi vb. bilgilerinizi yazmadan yorum yapabilirsiniz . Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Facebook sayfamızı beğenmeyi de unutmayın :-)